All on 42019-10-21T09:17:16+00:00

All on 4

Az „All-on-4” egy olyan precíziós fogbeültetési technika, melyet teljes fogatlanság esetén is alkalmazni lehet csontpótló műtét nélkül. Ez az eljárás gyors, biztonságos, fájdalommentes, ráadásul életre szóló megoldást biztosít.

Az „All-on-4” koncepciót Prof. Dr. Paulo Malo világhírű portugál professzor azok számára fejlesztette ki, akiknél extrém kismértékű a csontállomány és kiterjedt a foghiány, így a teljes fogívet ezzel az azonnal terhelhető technikával lehet a műtéttel egy időben pótolni.

Ez a speciális fogbeültetési módszer elsősorban azok számára jelent kiváló megoldást, akiknél a csontállomány hiánya nem teszi lehetővé a hagyományos implantátum behelyezését.

A „Csodás fogak egy órán belül” koncepció része a NobelGuide rendszer, melynek segítségével egy CT kép alapján meg lehet tervezni az implantátumok pontos helyét. A tervezést követően elkészül a műtéti navigációs sablon, melyet a páciens ínyére és ha van, fogaira helyezünk. A sablont az optimális pozícióban csavarjuk az állcsonthoz. A fix sablon furatvezető csatornáin keresztül a tervezett implantátumokat pontosan a tervezett helyre ültetjük be. A beültetést követően a sablont eltávolítjuk.

Ennél a statikus navigációs módszernél modernebb és pontosabb a dinamikus navigáció. Az implantátumok behelyezése ezzel a módszerrel nemcsak nagyon pontos, hanem az íny felmetszése és lebeny készítése nélkül történik. Ezt teszi lehetővé, hogy az implantációval egy időben a csavarozott rögzítésű ideiglenes fix fogpótlás a helyére kerüljön. A Nobel X-guide olyan új dinamikus műtéti pontosságot biztosító eljárás, melyhez szükségtelen egy műtéti sablon elkészítése.

Az „All-on-4” koncepció lehetővé teszi, hogy a teljes alsó és felső fogíven vissza tudjuk állítani a 4-4 implantátumra rögzített, ívenként 12 fogat tartalmazó híd segítségével a rágóképességet. Csontpótló műtétre nincsen szükség, így a beavatkozás csak minimális kellemetlenséggel jár.

Alsó-felső All on 4 kezelés előtt

All on 4 alsó lenyomatvétel

Hosszú távú ideiglenes koronával

Alsó-felső All on 4 kezelés után

Alsó-felső All on 4 kezelés előtti rtg

Alsó lenyomat műtét után

Alsó-felső All on 4 hosszú távú ideiglenes fogpótlás rtg

Alsó-felső All on 4 kezelés után

Az ideiglenes akrilát féléves viselése után a 4 implantátum terhelhető állcsontonként 12 végleges fogat tartalmazó híddal. Ez azt jelenti, hogy nem egy kivehető fogpótlást kap, hanem csavarokkal rögzített hídpótlást, amivel újra magabiztosan mosolyoghat és rághat, nem kell tartania attól, hogy az elmozdul, vagy nem bírja a terhelést.

„All-on-4” módszer előnyei:

Nincs szükség kellemetlen, hosszadalmas és drága csontpótlásos implantációs procedúrára!
Ha nincs elég csont az implantációhoz, vagy egészségügyi okok miatt nem lehet csontpótlást végezni, ez a módszer akkor is megoldást jelent.
A szájsebészeti beavatkozás egyetlen műtét – akár a fogeltávolítással egyidőben behelyezett implantátum -, ezért megóvja a beteget a többszöri műtéti terheléstől.
A beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük.
Az előzetes CT tervezés miatt rendkívül pontos a beültetés.
A sablonnak köszönhetően nincs műtét utáni duzzanat, fájdalom és varratszedés, hiszen az ínyét nem vágjuk fel.
A hosszú távú (3-6 hónap) ideiglenes fogpótlást a műtét után azonnal az implantátumokra rögzítjük, így nincs a műtétet követő fogatlanság!
A zsibbadás elmúlásával a beteg azonnal teljes életet élhet, mosolyoghat, rághat.
Az állcsontok további leépülését megakadályozza: segít a természetes csontállomány megőrzésében és mérsékli a korral járó csontvesztést.

+ 1 érv: 99%-os sikeresség, 10 év garancia!

A kezelés legfontosabb lépései a következők:

A kezelés előtt, a jobb alsó állcsontban a front fogak és bal oldali híd, valamint a front fogak mögötti állcsont nagyfokú sorvadása látható, ami lehetetlenné teszi implantátumok behelyezését hagyományos módon.

A kezelés előtti CT scan: az alsó állcsont fogmedernyúlványának nagyfokú csontvesztesége látható

All-on-4 műtét utáni röntgenképe, amin jól látszik az oldalsó implantátumok dőlésszöge. Az implantátumok helyén előzetesen az alsó állcsont fogmedernyúlványát az oldalsó területek magasságáig redukáltuk.

All-on-4 alsó lenyomat vétele előtt az implantátumok tengelyállását stabilan rögzítjük egymáshoz a piros színű műanyaggal

A kezelés utáni CT scan. Jól láthatók az alsó implantátumok és a felső hagyományos implantátum. Megfigyelhető az alsó állcsontgerinc fogmedernyúlványának azonos magassága a teljes állcsonton.

Alsó és felső ideiglenes fogpótlások

Olvasson további érdekességeket az All on 4 technikáról

Go to Top