Nagyobb foghiány, több implantátum?

Az implantátumok száma befolyásolja a költségeket, nem azok mérete. Azonban nagyszámú foghiány estén nem kell annyi implantátumot beültetni, mint ahány hiányzó foga van a betegnek.

Az adott helyen beültethető legnagyobb felszínű implantátum használatára törekszünk, így csökkentve a költségeket. Teljes foghiány esetén kizárólag implantátumokra helyezzük fel a hídpótlást. Teljes felső fogatlanság esetén 8-10 implantátum megbízhatóan biztosítja a 14 tagú fogpótlás rögzítését. „All on 4” esetén 4 implantátum rögzíti a 12 tagú hidat.

Az alsó állcsont keményebb, kompaktabb csont. A körülötte lévő kemény, sejtszegény csont vaskosabb, ennek megfelelően az alsó állcsontban kisebb implantátum felszínnel is olyan stabilitás érhető el, amely megfelelő. (Ez 4-6-8 implantátumot jelent.) Ezzel szemben a fölső állcsont szerkezete szivacsosabb, itt a kemény külső réteg is vékonyabb, ennek megfelelően nagyobb fém-csont határfelületre van szükség a felső állcsontban, hogy ugyanazt a stabilitást érjük el, mint az alsó állcsont esetén. Ezért lehetséges, hogy a teljes alsó kivehető fogsor stabilitásának fokozására két implantátum behelyezése is elegendő.

Klinikánkon végzett speciális fogimplantációról itt olvashat bővebben: ALL ON 4!

Kapcsolódó téma:

A fog implantátum helyett nem tudok jobb alternatívát ajánlani

Azonnali fogpótlás azonnal terhelhető implantátumokra