Mosoly tervezés  vagy angolul „smile design” a tökéletes mosoly megtervezéséhez segít

Mi befolyásolja a mosoly szépségét: az alsó arc harmad  színe, alakja, fogak elhelyezkedése és alakja, az ajak kontúrja, az alsó arc harmad illeszkedése az arc egészéhez, azaz az egész arc harmóniájához. Az arc esztétikai megjelenése irányítja a mosoly tervezést.

A mosoly tervezéshez kiváló digitális mosolytervező programok állnak rendelkezésre. Ezek szájüregen belüli és kívüli – az arc egészét figyelembe vevő – digitális fotók alapján referencia vonalak segítségével készülnek.

A referencia vonalak az arc és szájüreg képleteinek egymáshoz való viszonyát, mint pld. a két pupilla egymástól való távolságát az orr hosszát, szélességét, az ajak vastagságát, az ajak mosoly közbeni változását, fogak hosszát és szélességét stb. használja fel a tervezéshez.

A fogak hiánya, rossz fogsor sajnálatosan arra készteti az embereket, hogy eltakarják a szájukat, kerüljék a fényképeket vagy a boldogság  kifejezését.

Ha reggel belenézünk a tükörbe és megjelenésünket elfogadjuk , mosolygunk, az egész napunkra kihat egy mosoly tervezéses arc átalakítás nagy hatással van önbizalmunk erősödéséhez.

A mosoly különböző dolgokat árulhat el a személyről: barátságos – kedves – figyelmes,  boldog. Ha tudsz mosolyogni akkor megváltozik az életed ,az élet felfogásod. „Make the word a better place.”