Fő profilunk az implantációs- esztétikai fogászat arcátalakítással 2017-05-31T07:02:30+00:00

Fő profilunk az implantációs- esztétikai fogászat arcátalakítással

Fő profilunk, az implantációs-esztétikai fogászat, ami 3D technikával megvalósított, arcátalakítást eredményez

A fő profilunk, az implantációs- esztétikai fogászati kezelés arcátalakítással, ami általában nem nélkülözheti a csontpótlást. Fiatal betegeink gyakran kérik az esztétikai kezeléseket, melyek közül kiemelkedik a mosoly szépítése céljából az ínyen és a fogakon végzett szín- és alakváltoztatás. Ezek a kezelések szükségessé teszik a mindenre kiterjedő első konzultációt és vizsgálatot. Fiatal betegeinken sem ritkaság, hogy csontpótlást és implantációt végzünk, ugyanis a sportsérülések tipikusan a jól látható elülső fogak területén történnek. Ilyenkor általában a fogak gyökerei és a gyökerek körüli csontnyúlvány is sérülnek.

Felgyorsult világunk velejárója a fogak koptatása /bruxizmus/, ami a funkció nélküli állkapocsmozgások, a fogcsikorgatás következménye. A parafunkciós mozgások gyakran éjszaka, alvás közben történnek. A fiatal korban lekopott fogak az arc megváltozását okozzák az alsó arc-harmad megrövidülése miatt. Az arc torzulása szépen korrigálható komplex esztétikai fogászati kezeléssel. Ilyen esetben helyre kell állítani a harapási magasságot. A bruxizmus kezelése bonyolult feladat. Az éjszakai sínek viselése csak a fogak kopását csökkenti, de nem jelenti a betegség kezelését. A beteggel egyeztetett végleges esztétikai megjelenés 3 dimenziós szemléltetés után a CAD/CAM technológia első fázisában 3 D tervet készítünk, majd a második fázisban Prettau cirkonból 3 D technikával kivitelezünk. A rágóízület helyzetét CBCT-vel ellenőrizzük a harapás beállításakor.

Felnőtt korban a harapási rendellenességek kezelése összetett, tapasztalt szakembert igénylő feladat. A lehetséges kezelési eljárások közül az optimális, csak nagyon pontos elemzés után választható ki. A legsúlyosabb, az állcsontokat is érintő fejlődési rendellenességek sebészeti és fogszabályozós kezelést igényelnek. A fogszabályozással együttjáró fogmozgatás olyan erőket igényel, melyek a felnőtt kemény csontokban is képesek fogelmozdulást eredményezni. Hátránya, hogy a kezelés gyakran csontvesztést eredményez a gyökér nyomásnak kitett oldala felöli csonton. Különösen az oldalsó keresztharapások kezelése során áll fenn ez a veszély. Számos esetben fordulnak hozzánk ilyen problémával betegek. Endodonciai és protetikai módszerek használatával tudunk látványos esztétikai eredményt elérni.

A kezelések komplexitása megszabja a megvalósításhoz szükséges időtartamot, de minden egyes esetben ezt is előre egyeztetett módon véglegesítjük.

5 év garanciát adunk minden kezelésünkre, de a garancia leteltével is rendszeresen kontrolláljuk és karbantartjuk az elért eredményt.

Fő profilunk az implantációs- esztétikai fogászat arcátalakítással

fo-profilunk-implantacios-es-esztetikai-kezeles

Rendellenes helyzetű, hiányos felső fogak, fogatlan alsó állcsont egyszakaszos implantáció után

Implantációs helyreállítás után, implantátumok, cirkónium koronák és hidak

Esztétikai helyreállítás után, implantátumok, cirkónium koronák és hidak

A kezelés előtt, valamennyi fog mozgatható

Csontpótlás és implantáció után

A fogak eltávolítása, csontpótlások, arcüreg emelés és implantáció után

Implantációs-esztétikai helyreállítás után

Implantációs-esztétikai helyreállítás után

Komplex arcátalakítások implantációs-esztétikai módszerekkel

Fölső foghiány és jobboldali csontvesztés következtében kialakult arc

Arcfiatalítás /Dental Face Lift/ előtt

Csontpótlás, implantáció, rögzített fogpótlás, harapásemeléssel arcfiatalítás

Arcfiatalítás /Dental Face Lift/ után

Előnytelen mosoly

Mosolyátalakítás /Smile makeover/ előtt

Csontpótlás hasításos módszerrel (alveolar splitting)

Mosolyátalakítás /Smile makeover/ után

error: Figyelem: Védett tartalom!