Implantációs- esztétikai fogászat

Az implantációs-esztétikai fogászat – azonnali, fix, csavarokkal rögzített fogpótlással – arcfiatalítást eredményez.

Fő profilunk az implantációs- esztétikai fogászat arcátalakítással

Az implantációs- esztétikai fogászati kezelés arcátalakítással az esetek többségében csontpótlás nélkül is megvalósítható, ugyanis az All on X és a Zygoma implantátumok feleslegessé teszik a csontpótlást.

Fiatal betegeink gyakran kérik az olyan esztétikai kezeléseket, melyeket az ínyen és a fogakon végzett szín- és alakváltoztatással, préselt kerámia venírekkel végzünk. Ezek a kezelések szükségessé teszik a mindenre kiterjedő első konzultációt és vizsgálatot. Fiatal betegeinken sem ritkaság, hogy implantációt végzünk, ugyanis a sportsérülések tipikusan a jól látható elülső fogak területén történnek. Ilyenkor általában a fogak gyökerei és a gyökerek körüli csontnyúlvány is sérülhet.

Felgyorsult világunk velejárója a fogak koptatása /bruxizmus/, ami a funkció nélküli állkapocsmozgások, a fogcsikorgatás következménye. A parafunkciós mozgások gyakran éjszaka, alvás közben történnek. A fiatal korban lekopott fogak az arc megváltozását okozzák az alsó arc-harmad megrövidülése miatt. Az arc torzulása szépen korrigálható komplex esztétikai fogászati kezeléssel. Ilyen esetben helyre kell állítani a harapási magasságot. Ez egyben az egész arc átalakítását jelenti. A bruxizmus kezelése bonyolult feladat. Az éjszakai sínek viselése csak a fogak kopását csökkenti, de nem jelenti a betegség kezelését. A rágóizület és az izomzat kezelését a gnatológiai elvek alkalmazásával végezzük. A beteggel egyeztetett végleges esztétikai megjelenés 3 dimenziós szemléltetés után a CAD/CAM technológiával történik. A koronákat, az elfogadott 3 D terv alapján cirkonból vagy porcelánból 3 D technikával kivitelezünk.

5 év garanciát adunk minden kezelésünkre, de a garancia leteltével is rendszeresen kontrolláljuk és karbantartjuk az elért eredményt.

All on X kezelés előtt
All on X hosszú távú ideiglenes, csavarokkal rögzített fix fogpótlás rtg.
All on X kezelés után
Rendellenes helyzetű, hiányos felső fogak, fogatlan alsó állcsont egyszakaszos implantáció után
Esztétikai helyreállítás után, implantátumok, cirkónium koronák és hidak
A kezelés előtt, valamennyi fog mozgatható
A fogak eltávolítása, csontpótlások, arcüreg emelés és implantáció után
Implantációs-esztétikai helyreállítás után

Komplex arcátalakítások implantációs-esztétikai módszerekkel

Kezelés előtt a mélyharapás miatt előnytelen arc
Harapásemelés ideiglenes fogsorral
A beállított harapásnak megfelelő implantációs esztétikai arcátalakítás
Arcfiatalítás /Dental Face Lift/ előtt
Arcfiatalítás /Dental Face Lift/ után
Mosolyátalakítás /Smile makeover/ előtt
Mosolyátalakítás /Smile makeover/ után