Blog2019-06-17T13:47:43+00:00

Blog

Mennyi időt vesz igénybe az All on 4 teljes kezelés?

Gyakran olvasható az All on 4 reklámokban, hogy egy nap alatt fix fogakkal távozhat a páciens. Ez természetesen igaz is a műtét kivitelezése és a fogpótlás átadását illetően. Azonban a műtétet megelőzően előzetes vizsgálatokat kell végezni, bizonyos gyógyszerek szedését el kell kezdeni. Mivel ez egy műtéti beavatkozás, varratokat készítünk, amiket el is kell távolítani. Arra számíthat minden All on 4 beavatkozásra készülő beteg, hogy 10 nap után visszahívjuk varratszedésre. Az ideiglenes fogmű csavarokkal rögzített hídpótlás, amit fél évig visel a páciens, ami az implantátumokra csökkentett megterhelést jelent. A fél év során háromszor szükséges kontrollvizsgálaton megjelenni. Az All on 4 minden más implantációs eljárásnál rövidebb, szemben a hagyományos implantációs eljárásokkal.

2019. december 2.|

Milyen költségekkel jár az All on 4?

Az első lépésben (az első ingyenes konzultációt követően) az implantátumok behelyezése és a csavarokkal rögzített hosszú távú ideiglenes híd költsége 1,2 millió forint. Fél év elteltével a végleges fogpótlás átlagos ára 600 000 Ft – függően a pótlás anyagától és elkészítési technikájától. Miért annyi az ára az All on 4 fogpótlásnak? – kérdezik sokan. A kezelés költsége három összetevőből alakul ki. 1. Anyagköltségek Egy árképzésnél mindig számításba jön, hogy milyen anyagokkal dolgozunk, és azokat milyen költséggel lehet beszerezni. Az implantátumokat, a csatlakozórészeket és azok az anyagokat, amelyek a fogpótlás elkészítéséig szükségesek, nemcsak a rendelőnek kell beszerezni, hanem a fogtechnikai laboratóriumoknak is magas anyagköltségeik vannak. 2. A megfelelő, műtétre alkalmas steril környezet kialakítása, az egyszer használatos eszközök biztosítása, a speciális tervezési és kivitelezési technológiák (navigációs szoftverek, segédeszközök, gépek, berendezések, adatátviteli rendszerek, stb) szintén költségvonzata van. 3. Jelentős költséghányadként kell számolni a magas szakképesítésű team munkabére mellett, a fogtechnikai laboratóriumi költségektől a takarítószemélyzet béréig számos kiadást. Összehasonlítva a kivehető fogsorokkal jóval nagyobb összegről beszélünk az All on 4 esetében, ám nem érdemes ahhoz viszonyítani, hiszen ez egy 1 nap alatt elkészülő fix fogpótlás, ami gyakorlatilag élethosszan biztosítja a rágást, a mosolyt, és mindazt, ami a megnyugtató, kielégítő fogpótlással jár. A régi, hagyományos, vertikálisan behelyezett implantációhoz az esetek nagy többségében szükség van csontpótlásra, sinus liftre, ideiglenes kivehető fogpótlásra. Ezek gyakran egy egész évet vesznek igénybe. Ez alatt az idő alatt csak kivehető ideiglenes fogpótlás lehetséges. Elmondhatjuk, hogy nagyon sok kezelés szükséges ahhoz, hogy eljusson ugyanerre az eredményre. Nem csak gyorsabb, hanem lényegesen olcsóbb az All on 4 eljárás, hiszen nem kell csontpótlásokat készíteni, kevesebb számú implantátumot kell használni. Nagy jelentőséggel bír a hagyományos implantációhoz képest az a pszichés előny, ami a rapid kezelés következménye, hiszen nagyon gyorsan jut el a páciens egy hosszantartó ideiglenes, majd egy végleges fix fogpótlásig és lényegesen kevesebb rendelői megjelenést és fájdalmat jelent számára.

2019. november 29.|Tags: , , , |

Fogerősítő ételek – Vitaminok és ásványi anyagok csontjaink szolgálatában

„Az vagy, amit megeszel” mondás fogaink esetében is maximálisan igaz, hiszen csontjaink egészsége főleg a bevitt tápanyagoktól függ. Most letesszük a „fogbarát” táplálkozás alapjait, a cikk második részében pedig praktikus tanácsokat osztunk majd meg.

2019. augusztus 23.|
Go to Top