Blog2021-11-17T08:51:36+00:00

Blog

A rágóképesség azonnali funkcionális rehabilitációja az All-on-X implantációs technikával

A rágóképesség azonnali funkcionális rehabilitációja az All-on-X implantációs technikával Döntéseket kell hoznunk arról, hogyan kell kezelni a betegeinket a Covid-19 válság tizenegyedik hónapjában. A Covid-19 fertőzés kockázata Magyarországon nem nagyobb, mint más európai országokban, másrészt a fogorvosi kezelés elhalasztása súlyos, kiszámítható kockázatokkal jár. A fogorvosi csapat szempontjából minden lehetséges védőintézkedést alkalmazunk, de még mindig döntéseket kell hoznunk arról, hogyan kezeljük betegeinket a Covid-19 válság tizenegyedik hónapjában. Melyik potenciális veszély nagyobb? A rágóképesség helyreállítása kiemelt fontosságú. A rendelőnkhöz való oda- és visszautazás, valamint a betegváróban való tartózkodás kevesebb kockázatot jelent, mint a kezelés elhalasztása, ami az implantátum helyének csont leépülése. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.  

2021. január 20.|

Mennyi időt vesz igénybe az All-on-X teljes kezelés?

Gyakran olvasható az All-on-X reklámokban, hogy egy nap alatt fix fogakkal távozhat a páciens. Ez természetesen igaz is a műtét kivitelezése és a fogpótlás átadását illetően. Azonban a műtétet megelőzően előzetes vizsgálatokat kell végezni, bizonyos gyógyszerek szedését el kell kezdeni. Mivel ez egy műtéti beavatkozás, varratokat készítünk, amiket el is kell távolítani. Arra számíthat minden All-on-X beavatkozásra készülő beteg, hogy 10 nap után visszahívjuk varratszedésre. Az ideiglenes fogmű csavarokkal rögzített hídpótlás, amit fél évig visel a páciens, ami az implantátumokra csökkentett megterhelést jelent. A fél év során háromszor szükséges kontrollvizsgálaton megjelenni. Az All-on-X minden más implantációs eljárásnál rövidebb, szemben a hagyományos implantációs eljárásokkal.

2019. december 2.|

Milyen költségekkel jár az All-on-X?

Az implantátumok behelyezése és a csavarokkal rögzített hosszú távú ideiglenes híd költsége elsősorban az implantátumok számától függ. Fél év elteltével a végleges fogpótlás ára függ a fogpótlás anyagától és az elkészítés technikájától. Az All-on-X teljes költsége három összetevőből alakul ki. 1. Anyagköltségek Egy árképzésnél mindig számításba jön, hogy milyen anyagokkal dolgozunk, és azokat milyen költséggel lehet beszerezni. Az implantátumokat, a csatlakozórészeket és azok az anyagokat, amelyek a fogpótlás elkészítéséig szükségesek, nemcsak a rendelőnek kell beszerezni, hanem a fogtechnikai laboratóriumoknak is magas anyagköltségeik vannak. 2. A megfelelő, műtétre alkalmas steril környezet kialakítása, az egyszer használatos eszközök biztosítása, a speciális tervezési és kivitelezési technológiák (navigációs szoftverek, segédeszközök, gépek, berendezések, adatátviteli rendszerek, stb), melyeknek amortizációja szintén költségekkel jár. 3. Jelentős költséghányadként kell számolni a magas szakképesítésű team munkabére mellett, a fogtechnikai laboratóriumi költségektől a takarítószemélyzet béréig számos kiadást. Összehasonlítva a kivehető fogsorokkal jóval nagyobb összegről beszélünk az All-on-X esetében, ám nem érdemes ahhoz viszonyítani, hiszen ez egy 1 nap alatt elkészülő fix fogpótlás, ami gyakorlatilag élethosszan biztosítja a rágást, a mosolyt, és mindazt, ami a megnyugtató, kielégítő fogpótlással jár. A régi, hagyományos, vertikálisan behelyezett implantációhoz az esetek nagy többségében szükség van csontpótlásra, sinus liftre, ideiglenes kivehető fogpótlásra. Ezek gyakran egy egész évet vesznek igénybe. Ez alatt az idő alatt csak kivehető ideiglenes fogpótlás lehetséges. Elmondhatjuk, hogy nagyon sok kezelés szükséges ahhoz, hogy eljusson ugyanerre az eredményre. Nem csak gyorsabb, hanem lényegesen olcsóbb az All-on-X eljárás, hiszen nem kell csontpótlásokat készíteni, kevesebb számú implantátumot kell használni. Nagy jelentőséggel bír a hagyományos implantációhoz képest az a pszichés előny, ami a rapid kezelés következménye, hiszen nagyon gyorsan jut el a páciens egy hosszantartó ideiglenes, majd egy végleges fix fogpótlásig és lényegesen kevesebb rendelői megjelenést és fájdalmat jelent számára.

2019. november 29.|Tags: , , , |

Fogerősítő ételek – Vitaminok és ásványi anyagok csontjaink szolgálatában

„Az vagy, amit megeszel” mondás fogaink esetében is maximálisan igaz, hiszen csontjaink egészsége főleg a bevitt tápanyagoktól függ. Most letesszük a „fogbarát” táplálkozás alapjait, a cikk második részében pedig praktikus tanácsokat osztunk majd meg.

2019. augusztus 23.|
Go to Top