All-on-X2021-08-16T22:13:36+00:00

Az All-on-X módszer egy egész állcsont azonnali, fix fogpótlása, optimális számú, egymással összekötött implantátumra rögzítve.

Az All-on-X angol nyelvű elnevezés. Azt fejezi ki, hogy egy állcsontban a teljes, fix fogpótlást több – de nem meghatározott számú implantátumra – rögzítjük.  Az X értéke tetszőleges, 4, 5, 6 vagy még több implantátumot is jelenthet állcsontonként. Az implantátumokat egymással összekötve, stabil, azonnal megterhelhető alap jön létre a fix fogpótlás számára. Ez a módszer szabadságot biztosít a fogorvos számára, hogy a beteg egyéni adottságainak legjobban megfelelő számú implantátumot ültessen be.

Alsó-felső All-on-X kezelés előtt

All-on-X alsó lenyomatvétel

Hosszú távú ideiglenes koronával

Alsó-felső All-on-X a kezelés után

 Az All-on-X implantációs eljárás előnyei:

Nincs szükség hosszadalmas, többszöri műtétet igénylő, drága csontpótlásos implantációs kezelésre sorvadt állcsont esetén sem.
A szájsebészeti beavatkozás egyetlen műtét és helyi érzéstelenítésben is elvégezhető.
Az állcsontok további leépülését megakadályozza.

A kezelés legfontosabb lépései a következők:

A kezelés előtt, a jobb alsó állcsontban a front fogak és bal oldali híd, valamint a front fogak mögötti állcsont nagyfokú sorvadása látható, ami lehetetlenné teszi implantátumok behelyezését hagyományos módon.

A kezelés előtti CT scan: az alsó állcsont fogmedernyúlványának nagyfokú csontvesztesége látható

All-on-X műtét utáni röntgenkép, amin jól látszik az implantátumok dőlésszöge.

A kezelés utáni CT scan. Jól láthatók az alsó implantátumok és a felső hagyományos implantátum. Megfigyelhető az alsó állcsontgerinc fogmedernyúlványának azonos magassága a teljes állcsonton.

Alsó és felső ideiglenes fogpótlások

Olvasson további érdekességeket az All on X technikáról

Go to Top