Milyen költségekkel jár az All-on-X?

Az implantátumok behelyezése és a csavarokkal rögzített hosszú távú ideiglenes híd költsége elsősorban az implantátumok számától függ.
Fél év elteltével a végleges fogpótlás ára függ a fogpótlás anyagától és az elkészítés technikájától.

Az All-on-X teljes költsége három összetevőből alakul ki.
1. Anyagköltségek
Egy árképzésnél mindig számításba jön, hogy milyen anyagokkal dolgozunk, és azokat milyen költséggel lehet beszerezni. Az implantátumokat, a csatlakozórészeket és azok az anyagokat, amelyek a fogpótlás elkészítéséig szükségesek, nemcsak a rendelőnek kell beszerezni, hanem a fogtechnikai laboratóriumoknak is magas anyagköltségeik vannak.
2. A megfelelő, műtétre alkalmas steril környezet kialakítása, az egyszer használatos eszközök biztosítása, a speciális tervezési és kivitelezési technológiák (navigációs szoftverek, segédeszközök, gépek, berendezések, adatátviteli rendszerek, stb), melyeknek amortizációja szintén költségekkel jár.
3. Jelentős költséghányadként kell számolni a magas szakképesítésű team munkabére mellett, a fogtechnikai laboratóriumi költségektől a takarítószemélyzet béréig számos kiadást.
Összehasonlítva a kivehető fogsorokkal jóval nagyobb összegről beszélünk az All-on-X esetében, ám nem érdemes ahhoz viszonyítani, hiszen ez egy 1 nap alatt elkészülő fix fogpótlás, ami gyakorlatilag élethosszan biztosítja a rágást, a mosolyt, és mindazt, ami a megnyugtató, kielégítő fogpótlással jár.
A régi, hagyományos, vertikálisan behelyezett implantációhoz az esetek nagy többségében szükség van csontpótlásra, sinus liftre, ideiglenes kivehető fogpótlásra. Ezek gyakran egy egész évet vesznek igénybe. Ez alatt az idő alatt csak kivehető ideiglenes fogpótlás lehetséges. Elmondhatjuk, hogy nagyon sok kezelés szükséges ahhoz, hogy eljusson ugyanerre az eredményre.
Nem csak gyorsabb, hanem lényegesen olcsóbb az All-on-X eljárás, hiszen nem kell csontpótlásokat készíteni, kevesebb számú implantátumot kell használni.
Nagy jelentőséggel bír a hagyományos implantációhoz képest az a pszichés előny, ami a rapid kezelés következménye, hiszen nagyon gyorsan jut el a páciens egy hosszantartó ideiglenes, majd egy végleges fix fogpótlásig és lényegesen kevesebb rendelői megjelenést és fájdalmat jelent számára.