Arcfiatalítás fogászati módszerekkel

Az arcfiatalítás, mellyel  úgy érhető el a tökéletes mosoly, hogy műtéti beavatkozás nélkül biztosítjuk a kopott fogak optimális érintkezését.

Az esztétikailag hátrányos arc fő oka a kóros fogérintkezések létrejötte. Ezek lehetnek veleszületettek, de leggyakrabban egyes fogak koronáinak kopása miatt alakul ki a kórkép.

Az esztétikai fogászat komplex beavatkozásainak körébe tartozik a fogászati arcfiatalítás, arcátalakítás, vagy ahogy sokan ismerik a dental facelift.

A fogzáródási  problémák (horizontális vagy vertikális irányú) estén gyakran teljes korrekciót tudunk elérni anélkül, hogy műtéti beavatkozás történne.

Az arc átalakítással biztosítjuk az egyénhez illő, szép mosolyt.

Minden ilyen beavatkozásnál az egyik kulcskérdés a rágó ízületek vizsgálata, ha szükségees,  a kezelése. Az arc és a szájüreg 3D-s vizsgálata és a szükséges csontmennyiség biztosítása – ha szükséges. Ezután az íny és a fogak helyzetének, alakjának, méretének és színének meghatározása, végül az optimális fogérintkezések kivitelezése.

Amennyiben a fogak kopásának mértéke a dentin (ami a fogzománc alatti puhább réteg)  jelentős részének elvesztésével jár, szükség van a fogak koronával történő helyreallítására, ami együtt jár valamennyi koros fogérintkezés megszüntetésével is.Mivel egy nagyon összetett és tág témakörről van szó, konkrét kezelési javaslatot csak egyénre szabottan, személyes állapotfelmérést és konzultációt követően lehet adni. Természetesen a beteg elképzeléseit is meghallgatjuk, majd felkínáljuk számára a lehetséges megoldásokat.

Kapcsolódó téma: Fogzománc kopás okai, kezelése – kopott fogak felépítése