Garancia

A gararncia időtartama a Szép Fogak klinika fogorvosi munkáira 5 év

A fogorvosi munkákra a szavatosság időtartama 5 év.

A köznyelvben a fogorvosi munkák garanciális idejéről vagy egyszerűen csak  garanciáról beszélünk, de a garancia fogalma jogilag nem létezik.  Jogilag a helyes megnevezése az elvégzett munkák minőségének tartósságára vonatkozóan a szavatosság.

Polgári Törvénykönyv szabályai szerint ennek időtartama 2 év. Az előírt szavatossági időtartamot öt évre emeltük, hogy a pácienseink hosszabb ideig élvezhessék ezt az anyagi természetű biztonságot, ahogy széles körben nevezik a garanciát. Az Szép Fogak klinika olyan minőségű fogorvosi munkát szolgáltat, ami alapján vállalható az öt év.

Mivel az orvosi beavatkozások élő szervezeten történnek, nem az élettelen tartós fogyasztási cikkekkel azonosak, vannak olyan esetek, amelyekre a szavatosság nem vonatkozik:

  • Ideiglenes fogpótlások
  • Ha a kezelések egy részét egy másik fogorvos végezte el vagy a szavatossági idő alatt más fogorvossal végeztet kezelést
  • Ha olyan betegség lép fel vagy olyan kezelésre lesz szükség, amelynek káros hatásai a szájban is tapasztalhatók  és befolyásolják a fogorvosi kezelések élettertamát (például súlyos cukorbetegség, immunhiányos állapottal járó megbetegedés, epilepszia, szájüregi rosszindulatú daganat, biszfoszfonát kezelés, röntgenbesugárzás vagy kemoterápia)
  • A fogak és az állcsontok baleseti vagy egyéb sérülése esetén
  • Ha a páciens nem jelenik meg az éves ellenőrző vizsgálaton a Szép Fogak klinikán
  • Ha nem követi a klinika orvosi utasításait

Ahhoz, hogy a garanciális igényt érvényesíteni lehessen ,valamint, hogy a problémák halmozódását elkerüljük illetve hogy a korrekciót időben elvégezzük, a felmerülő problémát azonnal jelezni kell a Szép Fogak klinikával.

Amennyiben szükséges, a szavatosság időtartama alatt a kezelést mi térítés nélkül elvégezzük, de az utazás- szállás vagy a beteg más járulékos költségeit nem térítjük meg.

ot ev garancia 400x270 1